Kouluruokailua on viime vuosien aikana kehitetty oppilaslähtöisemmäksi sekä lasten ja nuorten toiveita on otettu ruokalistasuunnitteluun mukaan.

Vantti järjesti Keimolanmäen päiväkodissa esikoululaisille 12.6.2024 makuraadin, jossa lapset sekä varhaiskasvatuksen opettajat saivat äänestää syksyn ruokalistoille suosikkejaan Feelian uutuustuotteista. Tilaisuuden avasi Vantin tuotekehittäjä Mia Silvonen, joka opasti raatia äänestyksen kulusta. Maistelussa oli 10 Feelian uutuustuotetta:

  • Kanakeitto Red curry vs. Kanakeitto Green curry
  • Broileria Broileria Tikka Masala vs. Applesiini-broileri
  • Punainen linssikeitto vs. Juustoinen kasvissosekeitto
  • Broileri-kookoskeitto vs. Kanakeitto
  • Broileria tomaattikastikkeessa vs. Broileri Sweet & Sour

Ruokalasta kantautui innostunutta puheensorinaa ja äänestyspalloja lenteli kuppeihin oikealta ja vasemmalta, kun lapset valitsivat heille maistuvimman ruoan jatkoon. Päivän selkeäksi teemaksi nousi: mausteisuus. Mitä mausteisempi ruoka, sen parempi.

”Kanakeitto (red curry) oli mun lemppari, hyvän makuista, tulista!”

”Linssikeitto on best!”

”Tää tikkajuttu on HYVÄÄ!”

Monelle ruoan ulkonäkö ja väri selkeyttivät valinnan tekoa. Jos maku oli kummassakin hyvä, miettivät osa kumpi näytti paremmalta.

”Kivan väristä” – todettiin broileri-kookoskeitosta.

Uusista ja maistelluista tuotteista eniten ääniä makuraadilta saivat Kanakeitto Red curry, Broileria Tikka Masala, Punainen linssikeitto, Broileri-kookoskeitto ja Broileria tomaattikastikkeessa. Kovin makujen taisto käytiin linssikeiton ja juustoisen kasvissosekeiton välillä.

Makuraati oli tilaisuutena pidetty, sillä niin lapset kuin aikuiset kokevat tärkeäksi mielipiteiden kuulemisen sekä mahdollisuuden vaikuttaa ruokalistaan.

Feelian näkökulmasta oli oivallista päästä kuulemaan suoraa palautetta ruokiemme loppukäyttäjältä. Täten päästään kehittämään ja hiomaan yhteistyötä entistäkin asiakaslähtöisemmäksi.