Feelian palvelumalli tuottaa kunnille arvoa ja säästöä

Feelian palvelumalli on uusi, innovatiivinen tapa tuottaa kunnalliset ateriapalvelut laadukkaasti, vastuullisesti ja joustavasti – ilman suuria investointitarpeita.

Suomalainen kotiruokatalo Feelia

Kaikki Feelian tuotteet valmistetaan Suomessa omalla tehtaallamme. Myös raaka-aineiden osalta kotimaisuusasteemme on huomattavasti alan keskiarvoa korkeampi.

Asiakaslähtöisesti kehitetyt tuotteet

Tuotteemme on kehitetty vastaamaan suurkeittiöasiakkaidemme tarpeita, suomalaiseen makuun ja viralliset ravintosisällöt huomioiden. Ruokamme ovat saaneet hyvät arvosanat koululaisille järjestetyissä maistatuksissa. Oma patentoitu autoklaavitekniikkamme takaa tuotteiden pitkän säilyvyyden ilman lisättyjä säilöntäaineita.

Koko ruokalista Feelialta

Feelian toimittama valikoima käsittää kaikkiaan 200 eri tuotetta, jotka sopivat esimerkiksi kouluruokailuun. Tämän lisäksi saatavilla on lähes 30 allergiavapaan tuotteen erikoisruokavaliosarja. Tämän hetken kapasiteettimme on valmistaa 80 000 – 100 000 annosta per päivä. Uuden tehdasinvestoinnin myötä kapasiteettimme nousee 300 000 annokseen per päivä. Uusi tehdas valmistuu 3/2021.

Säästöä hävikissä

Tuotteemme säilyvät ruokalistakierron yli, joten ruokaa voi valmistaa tarjolle toteutuneen ruokailijamäärän mukaan ja käyttää avaamattoman tuotteen seuraavalla kerralla. Yhden hävikkiruokakilon hävittäminen maksaa n. 3,5€, joten jo vuositasolla asiakkaamme säästö on merkittävä.

Säästöä investoinneissa

Uuden keskuskeittiön rakentaminen ja varustaminen on yleensä miljoonien eurojen kertainvestointi. Tehokkaassa käytössä keskuskeittiö on kuitenkin vain 3–5 päivänä viikossa ja tuottaa tappiota ilman riittäviä ruokailijamääriä. Feelian mallissa kallista keskuskeittiöinvestointia ei tarvita, vaan ruoka voidaan valmistaa tarjolle eri yksiköissä.

Säästöä henkilöstökuluissa

Suurkeittiöalalla on jo pitempään ollut paheneva pula osaavasta henkilöstöstä. Feelian ruoat on helppo valmistaa tarjolle ilman erityisosaamista. Näin ammattitaitoisen keittiöhenkilökunnan työaikaa vapautuu esimerkiksi suunnitteluun ja asiakaspalvelutehtäviin, mikä mahdollistaa palvelun laadun parantamisen.

Säästöä kuljetuskuluissa

Lisäsäästöä syntyy, kun ruokia ei tarvitse enää kuljettaa joka päivä keskuskeittiöltä toimipisteisiin. Feelian tuotteet on helppo kuljettaa ja varastoida eivätkä ne vie liikaa tilaa.


Lue, paljonko Kangasalan kaupunki säästi avullamme.

Ota yhteyttä ja tilaa ilmainen konsultaatio ateriapalvelun eri tuotantotapojen kustannusten vertailusta:

myynti@feelia.fi