Meistä

Feelia tuo hyvän huomisen tänään lautaselle

Uskomme, että hyviä asioita tapahtuu heille, jotka uskaltavat katsoa tulevaisuuteen ja suhtautua intohimolla uusiin asioihin. Kävihän niin meillekin.

Feelia on valmisruokailun innovatiivinen uranuurtaja, joka perustettiin vuonna 2007 Pyhännällä. Tehtävämme on tuoda tulevaisuusen ruokaratkaisut jokaisen ammattikeittiön saataville jo tänään. Valmistamme maukkaita, terveellisiä ja turvallisia valmisruokia ainutlaatuisella autoklaavitekniikalla. Tekniikan myötä tuotteemme säilyvät pitkään ja auttavat täten vähentämään ruokahävikkiä. Samalla tulemme ratkaisseeksi elintarvikealan suuria haasteita.

Tarjoamme eteenpäin katsoville ammattikeittiöille ravitsevia, vaikuttavia ja joustavia ruokaratkaisuja, tuemme ruokakulttuurin globaalissa muutoksessa ja mahdollistamme kehityksen kohti kestävämpää ja kannattavampaa tulevaisuutta. Kehitämme tuotteita asiakkaidemme toiveiden ja palautteiden pohjalta. Säästöä tuovilla palvelumalleilla tuotamme arvoa asiakkaillemme, aina kunnista kauppoihin ja ravintoloihin.

Me feelialaiset suhtaudumme intoihimoisesti hyvän ruokatulevaisuuden rakentamiseen. Ponnistelemme yhdessä sen eteen, että voimme joka päivä tarjota ihmisille terveellisia aterioita iästä tai asuinpaikasta riippuen.

Kaikki Feelia ruoat valmistetaan omilla tehtailla Suomessa, Pyhännällä ja Kokkolassa.

Feelian Tarina

Mitähän kaikkea hyvää autoklaavilla saisikaan aikaiseksi?

2007–2012

Sitä oli alkanut miettiä elintarvikealan tuotekehityspäällikkönä työskennellyt Raimo Liukko kypsentäessään perunoita kyseisellä tekniikalla, eikä ajatus antanut rauhaa. Kotiseudulta Pyhännältä löytyi Mikko Tahkola kumppaniksi yritystoimintaan, ja niinpä Feelian perustajat käärivät hihansa vuonna 2007.

Monet hienoimmista innovaatioista ovat helppoja käyttää, mutta niiden taustalla on paljon työtä, kokeiluja, kehitystä ja onnistumisia. Feelialla autoklaavitekniikan kehitys tuotteiden tekemiseen alkoi riisipiirakoiden riisitäytteistä omiin ensimmäisiin valmisruokiin: lohi- ja lihakeittoon. Jo ne keräsivät syöjiltä paljon kiitosta. Feelian konsentraattikeitot saivat patentin vuonna 2012.

 

2013–2014

Vuonna 2013 Feelialle valmistui oma ruokatehdas Pyhännälle. Samaan aikaan liiketoiminnassa tapahtui ratkaiseva kasvun käänne. Feelia päätti alkaa kysymään suoraan asiakkailtaan, mitä he haluavat. Siitä lähtien Feelian vahvan kasvun strategiaa on siivittänyt aito asiakaslähtöinen tuotekehitys ja palvelu.

Feelia on tullut tunnetuksi innovatiivisesta uran uurtajuudestaan, ja esimerkiksi kaupoille ja kahviloille räätälöity valmiskeittokonsepti Take-a-Soup lanseerattiin helmikuussa 2014 Gastro-messuilla Helsingissä.

2017-2018

Ruokatehtaan laajennus otettiin Pyhännällä käyttöön vuoden 2017 alussa. Samaan aikaan aloitettiin vienti Ruotsiin sekä muihin Pohjoismaihin. Nopeasti kasvava yritys tarvitsi pian lisää tilaa, ja näin uusi elintarviketehdas valmistui vuonna 2018.

Laajennus kaksinkertaisti sekä Feelian käytössä olevat toimitilat että tuotantokapasiteetin, joka uusissa tiloissa on mahdollista nostaa vuositasolla jopa 10 miljoonaan kiloon asti.
Alkuaikoina Feelia työllisti kolme työntekijää, kun taas nykypäivänä tehtailla, markkinoinnissa, myynnissä, ja johdossa työskentelee yhteensä n. 60 henkilöä.

2019–2021

Feelia kuuluu Fodelia-konserniin, joka listautui Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle marraskuussa vuonna 2019. Fodelia-konserniin kuuluu yhteensä 4 tytäryhtiötä.

Vuonna 2021 Feelia alkoi tekemään entistä enemmän työtä kohti hiilineutraaliutta, ja tekemään työtä tuotteidensa hiilijalanjäljen laskennan parissa. Samana vuonna Pyhännän tehtaalla otettiin käyttöön uusi vedenkiertojärjestelmä, joka säästää jopa 80 % vettä.

2022–

Feelia on alkanut panostamaan julkishallinto- ja hoiva-asiakkuuksiin. Vuodesta 2022 alkaen asiakkaisiimme on lukeutunut mm. Vantaan tilapalvelut (Vantti), Validia, Pilke-päiväkodit, Touhula-päiväkodit, Norlandia Care, Attendo, sekä monia muita hoiva-,  varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen asiakkuuksia.

2022 yritys täytti 15 vuotta, joka voidaan nimittää nykypäivän Suomessa tietynlaiseksi etapiksi yrityshistoriassa.

Lisäksi vuoden alkupuolella 2023 käärittiin todenteolla hihat ja aloimme tekemään töitä entistä paremman huomisen puolesta, ja vastuullisuus- sekä kestävyysraportointi otettiin käyttöön. Olemme luoneet uusien Pohjoismaisten ravitsemussuositusten pohjalta huomisen kestävän lautasmallin.

Mitähän vuosi 2024 tuo mukanaan?