Meille vastuullisuus ei ole vain lupaus – se on tekoja

Feelia on suomalainen kotiruokatalo. Kaikki tuotteemme valmistetaan Suomessa omilla tehtaillamme. Myös raaka-aineidemme kotimaisuusaste on alan korkeimpia. Tuotteemme kehitetään yhdessä asiakkaidemme tarpeiden mukaan. Ne sopivat suomalaiseen makuun ja niissä on huomioitu viralliset ravintosisältösuositukset. Feelia-ruoat ovat saaneet maistatuksissa mainiot arvosanat asiakkailtaan.

Oma autoklaavitekniikka takaa ruoan turvallisuuden, terveellisyyden ja maukkuuden

Tuotteemme valmistetaan patentoidulla autoklaavitekniikalla, jossa tuote pakataan vakuumiin, kuumennetaan korkeaan lämpötilaan ja jäähdytetään nopeasti. Tämä valmistusmenetelmä takaa tuotteillemme pitkän säilyvyyden. Autoklaavivalmistuksen avulla tuotteemme ovat myös valmiita ilman pitkää kypsentämistä.

Autoklaavi on kannella suljettava, ilmatiivis paineastia, jossa ruoka kuumennetaan vedellä. Täysvesiautoklaavin toiminta perustuu korkeaan lämpötilaan, riittävään käsittelyaikaan, kylläiseen vesihöyryyn ja ilmanpaineeseen. Tuotteemme ovat täten terveellisiä ja turvallisia asiakkaille lapsista vanhuksiin.

Tehtaalta tuotteeksi

Tuotteemme valmistetaan Pyhännän tehtaalla biokaasulla. Tuolla samalla biokaasulla lämmitämme käyttövettä kuin tehdastammekin.

Tuotteidemme raaka-aineet ovat 80 % kotimaisia, ja lähiruoka kuten perunat ja juurekset tulevat n. 100 kilometrin säteeltä Pyhännän tehtaasta. Ulkomailta tulevat Norjan lohi, bataatti, kurpitsa, tomaattikastike ja palkokasvit. Näin pystymme tukemaan paikallisia tuottajia ja viljelijöitä sekä minimoimaan raaka-aineiden kuljetuksista johtuvat päästöt. Kaikki Feelia-tuotteet on pakattu kierrätettäviin tai polttamalla hävitettäviin pakkauksiin.

Kiinnostus uusiutuvien energiamuotojen käytön lisäämiseksi on kasvanut. Elintapojemme jättämällä hiilijalanjäljellä, voimme mitata ilmastopäästöjä. Keskiverto suomalaisen vuodessa tuottamat ruoasta tulevat päästöt ovat n. 18 % eli 1 800 kilogrammaa (sitra.fi, artikkeli 2019).

Käytämme vettä autoklaaviuuniemme jäähdytykseen. Jäähdytysvesi kierrätetään jatkossa tehtaalla sisäisen vedenkiertojärjestelmän kautta uudelleen käyttöön. Veden määrä on vuosittaisella tasolla suuri. Uusi vedenkiertojärjestelmämme valmistuu elokuun 2021 loppuun mennessä. Tuotteemme menevät autoklaaviuuniin vakuumipussissa, ja laitteen vesi on täysin puhdasta. Kierretyllä vedellä jäähdytetään autoklaavista tulleita tuotteita. Vedenkiertojärjestelmän käyttö pienentää hiilijalanjälkeämme. Lisäksi järjestelmän avulla säilytämme Pyhännän kunnan vesivarannot ”balanssissa”.

Työntekijämme ovat toiminnallemme elinehto

Tehtaillamme työskentelee 45–48 henkilöä päivittäin. Vaikka automaatio liikuttaa koneita, on käsityö meillä kunniassa. Tehtaiden henkilöstön lisäksi henkilökuntamme koostuu: myynnistä, markkinoinnista, asiakaspalvelusta ja tuotekehityksestä. Ilman henkilökuntaamme toimintamme ei olisi laadukasta, luotettavaa ja alan parhaimmistoa.
Haluamme toimia vastuullisena työnantajana myös tulevillekin työntekijöillemme. Päivittäisessä tekemisessämme näkyy tasapuolisuus ja tasa-arvoisuus. Mikäli uusi työntekijä tai talossa jo kirjoilla olevalla on halu saada koulutusta tehtäväänsä, kannustamme heitä opiskelemaan ja järjestämme tarvittavaa koulutusta.

Laatu & maku

Laadukkuus ja maukkuus on taattu Bureau Veritas FSSC 22000 -elintarvikesertifioinnilla. FSSC 22000 on maailmanlaajuinen Global Food Safety Initiativen (GFSI) hyväksymä elintarviketurvallisuusstandardi, joka perustuu ISO 22000 -standardiin ja jota vaaditaan monien maailman suurimpien jälleenmyyjien toimesta.

Feelia-tuoteperhe pohjaa ammattilaistemme useiden vuosikymmenien kokemukseen elintarvikkeiden kypsentämisestä. Tämä kokemus yhdessä pitkäjänteisen tuotekehitystyön kanssa auttoi meitä kehittämään Feelia-tuoteperheen käsityönä esivalmistetut valmisruoat, joiden makua rohkenemme väittää ainutlaatuisen hyväksi. Tuotteisiimme ei lisätä lisäaineita, joten ne ovat turvallisia ja terveellisiä käyttää.

Tuotantomme pohjautuu asiakkaidemme tarpeisiin ja toiveisiin. Kehitämme jatkuvasti tuotetiimimme kanssa tuotteita, jotta palvelisimme asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla ja monipuolisella valikoimalla. Valikoimamme on 90 % laktoositon ja gluteeniton, joten tuotteemme sopivat myös erityisruokavaliota noudattaville. Tuotevalikoimassamme on saatavilla vegaani-, kasvis-, ERV-, ja F+ -tuotteita. F+ -tuotteet ovat omiaan kouluruokailuun ja niiden kehityksessä otetaan huomioon esimerkiksi tarvittava proteiinien saanti ja vähäinen suolan määrä.

Vähemmän ruokahävikkiä

Haluamme pienentää ruokahävikkiä, siitä syntyviä kuluja kuin myös ilmastokuormitusta, joka syntyy hävikin tuomasta jätteestä. Tuotteemme säilyvät ruokalistakierron yli, mikä tarkoittaa sitä, että ruokaa voi valmistaa ruokailijamäärän mukaan ja käyttää avaamattomana seuraavalla kerralla. Yhden ruokahävikkikilon hävittäminen maksaa n. 3,50 €, joten jo vuositasolla asiakkaamme säästö on huomattava.